image
Sursa foto: mediafax.ro

Ploaia indusă artificial a rezolvat 90% dintre problemele incendiilor de vegetaţie în Indonezia

Ploaia indusă artificial a rezolvat 90% dintre problemele create de incendiile de vegetaţie în Indonezia, arată platforma Bloomberg.

Autorităţile au răspândit 200 de tone de săruri pentru a crea ploi artificiale în Indonezia. Decizia a venit pe fondul acţiunilor orientate spre eliminarea riscului în zonele afectate de incendii de vegetaţie în arhipelag.

Numărul zonelor în care se mai semnalau incendii a scăzut la 136, de la nu mai puţin de 1.374, cu mai puţin de o săptămână mai devreme, a afirmat ministrul Pădurilor şi al Mediului din Indonezia.

Cifrele oficiale arată că au fost folosite nu mai puţin de 200.000 de kilograme de săruri şi 317 milioane de litri de apă pentru a face faţă incendiilor care au afectat ţara.

Cea mai mare parte a incendiilor sunt cauzate de fermieri care încearcă să îşi cureţe terenurile pentru a-şi pregăti pământul în vederea recoltelor viitoare. Autorităţile indoneziene au încercat să elimine această practică în ultimii ani, relatează Mediafax.ro.

Incendiile au afectat traficul aerian şi au dus la închiderea şcolilor. Efectele au fost resimţite şi în alte ţări din zonă ca Malaezia sau Singapore.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: