image
Sursa foto: border.gov.md

Un nou scandal la Ambasada RM din Rusia: Șofer prins cu permisul de conducere fals; MAEIE: Este un incident regretabil

UPDATE 20:53 // Ministerul de Externe a confirmat la Jurnal TV că unul dintre șoferii ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost prins la Palanca cu permisul de conducere fals.

„Pot să vă confirm că a avut loc un incident. S-au comis greșeli, încălcări. Ministerul nu va lăsa asta fără atenție. Imediat persoana va fi rechemată. Este un incident regretabil”, a declarat Secretarul General al Ministerului de Externe, Eugeniu Revenco.

MAEIE a fost informat că, în procesul verificării actelor, Poliția de Frontieră a stabilit deținerea unui permis de conducere cu semne de falsificare de către șoferul autoturismului arondat misiunii diplomatice de la Moscova.

Potrivit ministerului, ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență a funcționarilor misiunii, inclusiv a ofițerului Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova, pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit.

„Pe această cale, confirmăm că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei”, precizează MAEIE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dispus, ca măsură sancționatorie, aplicabilă imediat, emiterea, conform regulamentelor de organizare și funcționare a instituției, a ordinului de rechemare din funcție a șoferului vizat, ca măsură disciplinară, precum și verificarea amănunțită a circumstanțelor producerii acestui incident, cu referirea materialelor spre examinare autorităților competente.

________________________

ȘTIREA INIȚIALĂ

Unul din șoferii angajați ai Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă ar fi fost prins la frontieră cu permisul de conducere fals, potrivit paginii „Culisele Diplomației”.

Potrivit sursei, acest lucru a fost depistat noaptea trecută de către angajații punctului de trecere a frontierei „Palanca", când acesta intenționa să iasă din Republica Moldova.

Permisul de conducere eliberat pe numele lui Grebencov Eduard ar fi încă din 2007.

Sursa citată mai spune că Grebencov ar fi lucrat anterior pentru socialiști, mai exact pentru Vladimir Țurcan, iar pentru „a-l stimula pentru munca depusă” s-a decis angajarea acestuia în calitate de șofer pentru misiunea diplomatică la Moscova.

Mai mult, bărbatul nu și-ar fi recunoscut greșeala și chiar l-a telefonat pe Țurcanu, în prezent judecător al Curții Constituționale, „care a încercat să rezolve problema”.

Precizăm că Ambasada Republicii Moldova la Moscova a ajuns în centrul mai multor scandaluri. Fostul ambasador Andrei Neguța a fost rechemat după ce într-un microbuz al ambasadei au fost depistate anabolizante.

Totodată, în aprilie curent a fost descoperit un nou caz de transportare ilegală cu microbuzul ambasadei RM în Rusia, de această dată fiind vorba despre grăsime de bursuc transportată în sacul diplomatic sigilat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: