image
Sursa foto: agrofood.ro

Cel mai bun produs alimentar din Europa în 2018 este o înghețată creată de trei studente de la Galați

Cel mai bun produs alimentar din Europa din acest an este o înghețată inventată la Galați. Făcută din zer, smântână, prune și gutui, deliciosul desert a cucerit juriul concursului international de la Paris. Ideea aparține unor studente de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Cele trei tinere din Galați au fost răsplătite cu premiul de 5 mii de euro. Mai bine de doi ani au căutat soluția perfectă pentru a obține o înghețată gustoasă din zerul de lapte.

Whoopie Ice este o înghețată realizată exclusiv din zer dulce concentrat și are în componență smântână, gutui și pulpă de prune, fructe cu zaharuri glicemice scăzute, bogate în vitamine și antioxidanți.

Mai mult, topping-ul Whoopie Ice este fabricat din gelatina obținută din gutui al cărei conținut este scăzut în zahăr. În plus, consumatorii cu intoleranță la lactoză pot degusta acest produs, deoarece el este fabricat din lactoză hidrolizată.

Perioada de valabilitate a produsului este de până la un an, păstrat la temperaturi de minus 20 de grade Celsius.

Înghețata pe care fetele au numit-o Woopie Ice a fost creată în laboratorul facultății. O cutie cu înghețată costă un euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: