image
Sursa foto: Facebook / European Parliament

O clădire a Parlamentului European va adăposti 100 de femei în situaţie de vulnerabilitate

Parlamentul European va adăposti în una dintre clădirile sale din Bruxelles, începând din 29 aprilie, femei aflate în situaţie de vulnerabilitate, a anunţat vineri preşedintele instituţiei, David Sassoli.

„În această perioadă dificilă, instituţiile au datoria de a da dovadă de solidaritate şi de a-i ajuta pe cei aflaţi în prima linie contra excluziunii sociale”, a afirmat David Sassoli în timpul unei vizite în clădirea Helmut Kohl a Parlamentului European, potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure şi agenţiei de presă EFE, preluate de Agerpres.

Această clădire va fi utilizată drept adăpost temporar pentru femeile aflate în situaţie de vulnerabilitate în contextul epidemiei de COVID-19.

Iniţiativa este pusă în practică în colaborare cu Samusocial de Bruxelles, filială a Samusocial International, dispozitiv urban de urgenţă socială şi de luptă împotriva excluziunii. Samusocial are drept misiune intervenţia în favoarea persoanelor fără adăpost aflate în pericol pe străzi, pentru a le oferi ajutor de urgenţă (găzduire, îngrijire medicală, hrană).

În urmă cu câteva săptămâni, David Sassoli a propus deja să pună la dispoziţie o clădire a Parlamentului European ca adăpost provizoriu pentru persoane defavorizate. Cantinele instituţiei au fost de asemenea puse la dispoziţie pentru a prepara zilnic până la 1.000 de meniuri pentru aceste persoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: