image
Sursa foto: dw.com

Ucraina a intrat în iarnă cu șase milioane de oameni care stau în frig și fără curent

Ucraina a intrat în iarnă cu șase milioane de oameni, care stau în frig, fără curent, din cauza ultimelor atacuri cu rachete lansate de către ruși. Oficialii de la Kiev afirmă că Moscova ar fi luat o pauză, dar de fapt se pregătește de noi atacuri pe scară largă asupra Ucrainei.

Muncitorii din domeniul energetic lucrează de zor pentru a repara ce au distrus rușii. Munca, și așa periculoasă, a devenit mai riscantă acum. Patru muncitori din domeniul energetic au fost uciși la datorie de când Rusia a declanșat războiul.

Atacând sistemul energetic al Ucrainei, Putin creează un nou front - casele oamenilor. Familiile învață să se adapteze la întreruperile de curent și spun că nu vor ceda.

„Aproximativ șase milioane de oameni în majoritatea regiunilor țării noastre și în Kiev sunt deconectați de la electricitate. Situația rămâne foarte dificilă în capitală, precum și în regiunile Kiev, Vinița, Lvov, Odesa, Hmelnițki și Cercasî. Lucrători din domeniul energiei și lucrătorii din utilități, toate serviciile noastre fac totul pentru a stabiliza sistemul și a oferi oamenilor mai multă energie pentru timp mai îndelungat”, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Acum o săptămână, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, lăsând oamenii fără electricitate. A avut de suferit și Republica Moldova, rămânând câteva ore fără lumină. Au trecut deja nouă luni de când Moscova a declanșat un război neprovocat în Ucraina, cauzând moarte și distrugând infrastructura țării. Vladimir Putin a recunoscut bombardarea Ucrainei, dar a negat atacurile asupra civililor, deși imaginile demonstrează contrariul. NATO și mai mulți oficiali ai Uniunii Europene au condamnat atacurile rușilor și au reiterat sprijinul lor pentru Ucraina. Potrivit Forbes Ucraina, cheltuielile militare ale Rusiei până în prezent pentru invazie constituie în jur de 82 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: