Breaking News

image
Sursa foto: Profimedia

Cât costă medaliile de la Tokyo: Medalia de aur are doar 6 grame din acest metal, iar restul de 550 de grame sunt argint

Dacă ai fi medaliat olimpic și ai vrea să îți vinzi medalia, nu ai primi mulți bani pe metalul din ea. Medalia de aur are doar 6 grame din acest metal, iar restul de 550 de grame sunt argint. Însă dacă ai vrea să topești o medalie de argint vei primi doar 450 de dolari pe ea.

„Medaliile de la Tokyo au fost create în întregime din materialele extrase din echipamente electronice reciclate. Proiectul medaliilor olimpice de la Tokyo a inclus 78,985 tone de echipamente donate, care au fost clasificate, dezmembrate, și topite,” potrivit AlephNews.

Medalia de bronz este, de fapt, fabricată din 95% cupru și 5% zinc. Japonezii au recurs la o metodă ingenioasă pentru a-și fabrica medaliile. Ei au demarat un proiect prin care cereau să le fie donate telefoane și electronicele mici vechi. Peste 6 mii de mobile, și, în total, aproximativ 80 de mii de tone de echipamente electronice au fost dezasamblate. Din ele, după ce au fost topite, s-au creat medaliile olimpice de la Tokyo.

Noutăţile partenerilor

comentarii: