image
Sursa foto: Jurnal.md

Veaceslav Negruța susține că este ținta unor presiuni făcute la indicația lui Filip

Fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța este ținta unui atac și a presiunilor făcute la indicația premierului Pavel Filip, prin intermediul colegilor cu care a lucrat la minister.

Despre acest lucru Negruța a ținut să spună în cadrul unei conferințe, făcând referire la reținerea recentă a consilierului Finanțelor Veaceslav Mămăligă.

Organizația neguvernamentală Transparency International-Moldova face apel la partenerii de dezvoltare să ia atitudine față de actele de intimidare.

Veaceslav Negruța spune că fostul consilier al ministerului Finanțelor a fost reținut ilegal și fără să fie făcut public anunțul.

„Fac apel către autorități, către procurori și instituții ale statului, eliberați oamenii pe care îi țineți ostatici, oamenii nu au nicio vină, le trebuiesc eu, eu sunt aici. Pentru ca să-i arătați slugărnicia lui Filip, care a dat indicații să-i arate unde este locul lui Negruța, dați peste cap corectitudinea proceselor, aplicarea normei egale exact cum scrie legea și sechestrați oameni”, a declarat Negruța.

Directorul executiv al Transparency International-Moldova face apel către partenerii de dezvoltare să ia atitudine față de actele de intimidare.

„Cerem, partenerilor de dezvoltare, cerem partenerilor noștri cu care colaborăm să ia atitudine față de astfel de acte pentru că sunt acte de intimidare, acte de distrugere a societății civile”, a menționat Lilia Carasciuc.

Purtătoarea de cuvânt a premierului Pavel Filip nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile fostului ministru Veaceslav Negruţa. Iar potrivit Procuraturii Anticorupție, fostul consilier Veaceslav Mămăligă are statut de învinuit într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu, iar prejudiciul estimat ar depăşi suma de 1,5 milioane de euro. El a fost reținut la începutul lunii aprilie, iar acum se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Procurorii examinează legalitatea desfășurării licitațiilor de cumpărare a pașapoartelor cu cip integrat. În acelaşi dosar mai sunt cercetați patru membri ai grupului de lucru interministerial pentru organizarea respectivelor licitaţii. Veaceslav Negruța spune că nu ştie cine sunt ceilalți patru. El a menţionat doar că din acel grup de lucru au făcut parte opt persoane.

Amintim că fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța a acţionat în judecată holdingul General Media Group, care îi aparţine șefului PD, dar şi câteva portaluri de ştiri, care sunt acuzate că au difuzat informaţii false despre el. Procesul de judecată este în desfăşurare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: