image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Divorțul din PD se lasă cu acuzații dure: „Un derbedeu pentru care mi-am rupt degeaba papucii!”

Președinta organizației persoanelor în etate „Tezaurul națiunii” a PD din raionul Căușeni, Olga Donțu, s-a dezlănțuit ieri în cadrul unei ședințe a membrilor partidului, la care a participat și ex-premierul Pavel Filip, nemulțumită de faptul că deputatul Grigore Repeșciuc, ales din partea circumscripției 35 a părăsit rândurile PD și a aderat la grupul „Pro Moldova” condus de Adrian Candu. În timp ce Repeșciuc se laudă că este un bun gospodar și că a frământat drumurile și a cunoscut toate problemele cu care se confruntă alegătorii din circumscripția sa, și că în aceste condiții nu are de gând să fie „o anexă” a PSRM, Olga Donțu îl numește „un derbedeu” pentru care și-ar fi rupt „degeaba” papucii în campania pentru parlamentare.

Deputatul Grigore Repeșciuc a avut un discurs focos azi în cadrul unei briefing organizat de grupul celor șase deputați care au părăsit PD. „Cunoașteți bine că printre cei 101 deputați nu prea sunt foști primari. Eu însă timp de șapte ani am fost primar al or. Căușeni. Sunt un bun gospodar. La alegerile locale am obținut până la 10 mii de voturi. Cunosc toate problemele cetățenilor, iar proiectele implementate în or. Căușeni, clar lucru, au fost implementate datorită PD. M-am gândit că fiind în Parlament o să fac circumscripția dată de nerecunoscut”, a menționat deputatul. Acesta recunoaște însă cu ultimele evenimente politice l-au cam dezamăgit.

„Ați văzut că PD a căzut în luna iunie. Apoi a picat și Guvernul Sandu și de către noi a fost susținut Guvernul Chicu. Dar am văzut că are loc o coaliție cu PSRM ca să fie partajate funcțiile 50% la 50%.

Cineva și-a împărțit funcțiile ca să-și protejeze afacerile. De aceea am considerat că trebuie să fac parte din lista celor șase, din formațiunea „Pro Moldova”, pentru a continua lucrurile bune, promise în cadrul circumscripției 35, pentru a face totul în folosul cetățenilor”, a spus Repeșciuc

„Am verticalitate și nu voi fi o anexă a PSRM”, a mai spus acesta.

De cealaltă parte, colegii de partid au dat publicității un fragment de la ședința OT PD Căușeni, în care reprezentanții partidului îl critică dur și spun că e meritul exclusiv al oamenilor care au mers de la casă la casă că el a ajuns deputat.

Democrata Olga Donțu spune că este una din fondatorii PD la Căușeni și Ștefan Vodă. „Mi-am rupt papucii în campanii și până la urmă i-am rupt degeaba. Un derbedeu! Imediat ce a fost ales, gata, ne-a uitat. Nu l-am auzit să spună oamenilor:„Vă mulțumesc că v-ați rupt papucii pentru mine. M-ați făcut parlamentar. Mi-ați dat putere. Mi-ați dat salariu bun”. Când vom auzi oare? Imediat ce a fost ales, pentru el nu mai suntem oameni”, s-a revoltat pensionara.

Reprezentanții locali ai PD au propus să emită o declarație în care să se menționeze că nu-l mai consideră reprezentantul circumscripției lor în Parlament. „Îl vom ignora și nu-l vom considera deputat din partea noastră”.

În replică, Grigore Repeșciuc, a declarat că la mijloc ar fi o „făcătură”a șefului fracțiunii PD, Pavel Filip. „Ieri Filip i-a adunat cu sila pe membrii locali ai PD și aceștia mi-au cerut demisia. Am muncit împreună însă cu toți foarte mult pentru a învinge în circumscripția dată și nu am de gând să mă retrag”, a spus deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: