image
Sursa foto: privesc.eu

Alegerile în circumscripția Hâncești: PUN a retras candidatura lui Vlad Țurcanu și a anunțat că-l sprijină pe Grigore Cobzac

Partidul Unității Naționale a retras candidatura lui Vlad Țurcanu pentru funcția de deputat la alegerile din circumscripția Hâncești și și-a anunțat sprijinul pentru Grigore Cobzac.

„Un deputat ales în circumscripție trebuie să fie un om al locului, care să cunoască realitățile raionului, satelor pe care trebuie să le reprezinte. Pe de altă parte, trebuie să fie și un politician cu vocație națională. Considerăm că domnul Grigore Cobzac întrunește criteriile de meritocrație, cunoașterea realităților din circumscripție și autoritate la nivel național. Dumnealui nu s-a îndoit niciodată în principiile pe care le-a urmat, și-a asumat alături de Blocul ACUM lupta împotriva regimului Plahotniuc-Dodon-Șor. E omul care-și merită cel mai mult locul în Parlament. De aceea PUN va retrage candidatura dlui Vlad Țurcanu și-l va susține necondițional pe Grigore Cobzac. Nu ne-am dorit să rupem voturile pentru victoria unui candidat proeuropean”, a declarat Octavian Țâcu, președintele PUN.

La rândul său, Vlad Țurcanu, prim-vicepreședinte al formațiunii politice, a declarat că a consimțit să se retragă din competiția electorală din Hâncești pentru a da un exemplu de unitate celorlalte forțe politice.

„Urmează bătălii politice mai importante chiar decât scrutinul de la Hâncești, în care trebuie să câștige acea parte a societății care își vede viitorul alături de România și Europa. Am făcut ceea ce trebuia de făcut. Vorbim despre o încercare a noastră de a stabili cu concurenții noștri de pe această parte a eșichierului politic anumite modalități de lucru. Nu vom fi tot timpul răzlețiți și trebuie să ne gândim la ce efecte produce politica pe care o facem. Nu ne-am dorit să ne opunem dlui Cobzac, care este primul în măsură să preia acest mandat de deputat pe care, în alte condiții, ar fi trebuit să-l câștige în urmă cu un an”, a punctat Țurcanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: