image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Deputații din coaliția nedeclarată PSRM-Șor, îndemnați să meargă la discuții cu fermierii: „Bani pentru scheme ați găsit”

Fracțiunile PSRM și cea a Partidului Șor sunt îndemnate să vină la discuțiile cu fermierii care protestează astăzi în fața Parlamentului. Agricultorii au avut deja discuții cu celelalte fracțiuni din opoziție.

„Am avut un caz ieșit din comun. Nu țin minte în istoria RM să iasă agricultorii cu tractoare, să se folosească gaze lacrimogene. În biroul 114 sunt reprezentanții protestatarilor. Ați convenit că la ora 14:00 vă așteaptă. Rugămintea noastră e să mergeți la ora 14:00 așa cum ați promis”, a menționat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Cred că tensiunea în fața Parlamentului nimănui nu trebuie. Rugăm membrii comisiei economice să se convoace și să examineze aceste câteva propuneri. Ca să plece oamenii acasă, pentru că nici bugetul nu e „bezramernâi”, a adugat președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

„Am fost la aceste discuții, Situația este încordată, este dificilă. Nimeni de la Guvern nu a ieșit la ei pentru dialog. Corect ar fi și celelalte două fracțiuni să vorbească cu fermierii”, a adăugat liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

Socialiștii nu au precizat dacă vor merge sau nu la discuții cu fermierii, dar au îndemnat celelalte fracțiuni să susțină anularea legii miliardului.

„Săptămâna trecută, reprezentantul nostru Radu Mudreac a discutat cu fermierii și au discutat civilizat soluții. Anul acesta, având un buget auster, fondul de subvenționare a depășit un miliard de lei. Astăzi în ordinea de zi avem un subiect care ține de anularea legii miliardului prin care bugetul va căștiga peste 600 de milioane de lei. Acești bani suntem gata să-i oferim fondului de subvenționare”, a spus socialistul Vlad Bătrâncea.

„Pentru agricultori se putea de găsit bani demult, nu să-i puneți în această situație. Ei nu sunt oligarhi așa cum spuneți, aici în Parlament sunt oligarhi. Pentru fel de fel de scheme ați găsit bani, pentru duty-free, pentru țigări, etc”, a comentat deputatul PAS Mihai Popșoi.

Precizăm că fermierii din PMAN au mers în această dimineață cu tractoarele la Parlament, unde protestul a degenerat înmbrânceli între mascați și manifestanți. Poliția a aplicat gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: