image
Sursa foto: Profimedia

Khabib Nurmagomedov a uitat de prietenia cu Ronaldo și a spus cine merita Balonul de Aur în locul lui Messi

Au trecut aproape trei săptămâni de când Lionel Messi (34 de ani) a câștigat Balonul de Aur, dar discuțiile pe seama câștigătorului de drept al trofeului continuă.

Ultimul nume mare din lumea sportului care s-a pronunțat asupra subiectului este Khabib Nurmagomedov (33 de ani), cunoscut și pentru relația de prietenie pe care o are cu Cristiano Ronaldo (36 de ani).

Deși e prieten cu CR7, fostul campion UFC nu l-a numit pe portughez drept cel care merita să câștige cel mai râvnit premiu individual din fotbal. În opinia sa, mai mult decât Messi l-au meritat Karim Benzema și Robert Lewandowski (ambii 33 de ani), dar în special cel din urmă, grație golurilor marcate în ultimii doi ani.

"I l-aș da lui Lewandowski sau Benzema. Unul din ei. Cred că Lewandowski. A fost cel mai bun fotbalist în ultimii trei ani. Putem doar să ne uităm la rezultatele lui. Ceea ce face.

A câștigat Liga Campionilor. A marcat mai mult de 120 de goluri în ultimele două sezoane, pentru club și națională. E o performanță extraordinară. Din întreaga istorie a fotbalului, nu-mi pot aduce aminte un alt jucător care a marcat 120 de goluri în doi ani.

Are 65 de goluri anul ăsta, e prea mult. Cred că e prea mult și pentru fotbal. Merita Balonul de Aur", a comentat luptătorul, potrivit presei britanice.

Deși multe voci îl considerau pe atacantul polonez câștigătorul de drept al celui mai important premiu individual din fotbal, cele mai multe voturi au mers la sud-american.

Lewandowski a primit 580 de voturi, dar Messi l-a depășit la limită, adunând 613 de nominalizări. Conform footmercato, vârful lui Bayern s-ar fi hotărât să plece de la bavarezi în urma înfrângerii suferite duminică seara.

Deși nu a reușit să câștige Balonul de Aur nici anul trecut și nici anul acesta, polonezul vrea să lupte încă o dată pentru trofeu în 2022, iar Real Madrid ar fi locul considerat cel mai potrivit pentru acest lucru.

Lewandowski consideră că unul dintre motivele pentru care nu l-a depășit pe Messi ar fi faptul că nu are suficientă expunere mediatică la campioana Germaniei, în timp ce Real Madrid este o echipă mult mai populară la nivel global.

În acest sens, fotbalistul i-ar fi transmis deja impresarului său Pini Zahavi, să încerce să îl transfere în capitala Spaniei vara viitoare. Contractul lui Lewandowski cu Bayern expiră pe 30 iunie 2023.

La gala de la Paris, unde a pierdut în fața lui Messi, Lewandowski a venit alături de soția sa, Anna Lewandowska, femeia care îi este în același timp și nutriționistă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: