image
Sursa foto: jurnal.md

Dosarul Andrei Năstase vs. Igor Dodon: Când va avea loc prima ședință de judecată // DOC

Prima ședință de judecată în dosarul privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, intentat de Andrei Năstase împotriva președintelui Igor Dodon, este stabilită pe 31 martie.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorului Aliona Miron de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Liderul Platformei DA l-a acționat în judecată pe șeful statului după ce acesta a declarat, în cadrul unei emisiuni la TV, că Andrei Năstase ar fi încercat să „preia o parte din schemele lui Plahotniuc” atunci când a fost în funcția de ministru de Interne. Potrivit lui Dodon, ar exista și un video în care Năstase ia bani de la cineva.

Andrei Năstase a calificat declarațiile lansate de șeful statului drept calomnii și falsuri.

„Consultat de strategi electorali de sorginte kgb-istă, Dodon lansează în mod criminal în spațiul public calomnii și falsuri, atât cu scopul de a mă denigra, cât și pentru a anihila mediatic ecourile demersurilor mele de anchetare penală a acestuia pentru trădare de patrie și pentru finanțarea rusească a partidului său cu milioane de dolari și a solicitării mele legale de anulare a ordonanței din 8 iulie 2019 emisă de procuratura de buzunar a lui Plahotniuc ca parte componentă a înțelegerii dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, ca ambii să evite răspunderea penală binemeritată și să li se claseze cauzele penale pornite în privința faptelor lor infracționale”, a reacționat atunci Năstase.

Precizăm că liderul Platformei DA a depus un denunț la Procuratura Generală prin care îl acuză pe șeful statului și de îmbogățire ilicită. Și asta după ce presa a scris despre vacanțele de lux ale familiei Dodon din ultimii ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: