image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

Dodon va aduce personal vaccinul Sputnik V în RM: „În prezent sunt în căutarea unui avion care să aducă lotul de doze”

Liderul PSRM susține că până la sfârșitul verii va aduce în Republica Moldova un lot de vaccin din Federația Rusă, pentru a fi vaccinați un milion de moldoveni. Declarațiile au fost făcute în cadrul vlogului său săptămânal.

Vaccinul anti-COVID-19, Sputnik V va ajunge în Moldova în următoarele două săptămâni. În prezent sunt în căutarea unui avion care să aducă lotul de doze, restul procedurilor fiind în mare parte deja rezolvate”, a declarat Dodon.

La fel acesta spune că datorită vaccinului rusesc, până la sfârșitul verii, ar putea fi imunizați circa un milion de moldoveni.

Eu acum caut un avion, împreună cu unii colegi, parteneri din Federația Rusă, care să nu fie achitat din bugetul de stat ca să aducem acest vaccin mai repede. Da, pot fi alocați bani din rezerva de stat. Un avion cargo este foarte scump, câteva zeci de mii de dolari. Dar mai bine acești bani să-i economisim. Eu acum caut și practic am convenit că va fi o rută specială care o să aducă vaccinul în Republica Moldova. Acum se finalizează toate chestiile tehnice”, a punctat Igor Dodon.

Amintim că la începutul săptămânii, premierul interimar Aureliu Ciocoi spunea că nu știe dacă Republica Moldova poate procura 1 milion de doze de vaccin din Federația Rusă, așa cum a anunțat liderul PSRM Igor Dodon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: