„Democrația în Republica Moldova a fost abolită! Nu mai există nicio îndoială că sistemul judiciar din R. Moldova îl slujește pe oligarhul Vladimir Plahotniuc. Nu doar Curtea de Apel, dar și Curtea Supremă de Justiție a anulat alegerile locale din Chișinău în urma cărora a câstigat Andrei Năstase.

Nu mai e nicio cale de atac la această decizie! Dezvoltarea democratică a Republicii Moldova tocmai a fost sistată. Este aproape imposibil să găsești o fărâmă de optimism și încredere în rândul cetățenilor moldoveni față de independența instituțiilor judiciare. Asta se întâmplă atunci când totul se află în mâinile unui singur om cu probleme penale.

Legislatorul de la București atenționează că și în România e posibil un astfel de scenariu.

„... dacă îl lăsăm pe dublul penal Liviu Dragnea să ducă până la capăt asaltul final asupra justiției pe modelul OUG 13 ca să scape de condamnare. Trebuie să-l oprim. Ia-ți o zi liberă de la serviciu și vino la Parlament miercuri la 12:00 să-l oprim pe Dragnea să captureze justiția din România după modelul Plahotniuc. O societate fără o justiție independentă nu poate fi o democrație funcțională”, a menționat Matei Dobrovie.