image
Sursa foto: Facebook/Entourage Restaurant

Soția lui Șor și-a marcat ziua de naștere în localul lui Plahotniuc; Printre musafiri, o persoană din anturajul oligarhului

Soția lui Ilan Șor, cunoscută mai mult cu numele scenic Jasmin, și-a sărbătorit ziua de naștere la Chișinău, într-un restaurant care i-ar aparține lui Vladimir Plahotniuc.

Printre musafiri a fost și o persoană din anturajul oligarhului - fosta președintă de la Victoriabank Natalia Politov-Cangaș. Dovada este o fotografie cu cele două femei. Cu toate acestea, Politov-Cangaș neagă orice legătură cu Sara Șor.

Potrivit mai multor fotografii plasate pe rețelele de socializare de către soția lui Ilan Șor, petrecerile cu ocazia zilei de naștere au început pe 12 octombrie în Rusia. La miez de noapte, Jasmin s-a distrat alături de fiul ei mai mare, dintr-o altă căsnicie, lângă tatăl ei, dar și soacra Ilona Șor.

Sara Șor a pozat apoi cu un buchet imens de flori, mulțumind soțului pentru cadou.

Jasmin a scris că e la Chișinău, unde a făcut cinste la un restaurant din centrul orașului, care i-ar aparține lui Vladimir Plahotniuc.

Acolo, Jasmin s-a fotografiat alături de două persoane, una dintre care este Natalia Politov-Cangaș. Imaginile au fost publicate pe facebook. Din fotografiile postate de cântăreață se vede că petrecerea s-a dat într-o încăpere separată, unde omagiata a primit mesaje de felicitare. Nu se știe, însă, dacă alături de vedetă a fost și soțul ei.

Contactată pentru o reacție, Natalia Politov-Cangaș a declarat că nu ține minte să fi fost undeva cu Jasmin.

Am încercat să aflăm de la purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Șor ce legături are acesta din urmă cu Natalia Politov-Cangaș, însă Alina Șargu a refuzat să comenteze.

Precizăm că Natalia Politov-Cangaș a fost președinta Victoriabank în perioada 2006-2016. În timpul șefiei acesteia, presa a scris că printr-un atac raider asupra lui Victor și Viorel Țopa, majoritatea acţiunilor au ajuns pe mâna lui Vladimir Plahotniuc.

Ulterior, acesta le-a vândut unui grup de investitori, reprezentați de Veaceslav Platon. Afacerea a fost legalizată la sfârșitul lui 2011, iar în urma tranzacţiei, Vladimir Plahotniuc, pe atunci prim-vicepreşedinte al Parlamentului, a primit 80 de milioane de dolari pentru aceste acţiuni.

Tot în acea perioadă, soțul Nataliei Politov-Cangaș, Petru Cangaș, figura în calitate de administrator al firmei Finpar Invest, cea mai veche și una dintre cele mai influente companii ale lui Plahotniuc.

Fosta șefă a Victoriabank, citată ca martor în cadrul dosarului furtului de la BEM, inițiat pe numele lui Platon, a declarat că nu cunoaște o astfel de firmă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: