image
Sursa foto: digi24.ro

Un traficant de droguri a pierdut codurile conturilor în care avea Bitcoin de 55 de milioane de euro

Un traficant de droguri irlandez a pierdut 55 de milioane de euro după ce a cumpărat monede virtuale bitcoin și a pierdut codurile conturilor, informează The Guardian. Conturile au ajuns în posesia autorităților, însă nu pot fi valorificate.

Clifton Collins a cumpărat monedele virtuale în 2011 și 2012, iar valoarea acestora a crescut puternic de atunci.

În 2017, Collins a împărțit monedele în 12 conturi, fiecare cont valorând 4,5 milioane de euro. Bărbatul nu știa unde să ascundă codurile pentru monedele Bitcoin pe care le cumpărase cu bani proveniți din activități ilegale, așa că le-a scris pe o foaie A4, iar foaia a ascuns-o în capătul de aluminiu al unei undițe pe care o păstra în locuința sa închiriată din Cornamona, Comitatul Galway.

Ulterior, Collins a fost arestat, după ce polițiștii au găsit marijuana în valoare de 2.000 de euro în mașina sa. Traficantul a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Proprietarul casei unde locuia a eliberat apartamentul, iar toate bunurile lui Collins au ajuns la groapa de gunoi.

Meciul Simona Halep-Jennifer Brady e acum în Digi Online, canalul Digi Sport 2. Descarcă aplicația pentru a vedea semifinala turneului de la Dubai pe telefon sau tabletă

Fără codurile de acces, conturile care conțineau monedele Bitcoin în valoare de 55 de milioane de euro nu pot fi accesate. Autoritățile au confiscat cele 12 conturi ale lui Collins, însă nu pot valorifica monedele.

Potrivit publicației Irish Times, angajații de la groapa de gunoi le-au spus polițiștilor irlandezi că deșeurile ajuns în Germania și China pentru a fi incinerate. Undița care conținea codurile nu a mai fost recuperată.

Collins, în vârstă de 49 de ani, le-ar fi spus polițiștilor că este împăcat cu pierderea banilor și o consideră o pedeapsă pentru propria prostie. Poliția irlandeză crede că bărbatul spune adevărul, mai ales că acele conturi au fost ultima dată accesate cu un an înainte ca Collins să fie arestat.

Instanța supremă din Dublin a decis săptămâna aceasta că bărbatul și-a pierdut dreptul asupra conturilor de Bitcoin, întrucât acestea erau obținute cu fonduri provenite din infracțiuni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: