image
Sursa foto: NewsMaker

VIDEO: Câteva raioane au ieșit din Codul Roșu de alertă privind situația epidemiologică de COVID-19

Raioanele Hâncești, Florești și Taraclia au ieșit din Codul Roșu de alertă privind situația epidemiologică de COVID-19, a declarat aseară prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi. Potrivit lui, în aceste raioane s-a înregistrat o scădere considerabilă ca cazurilor de îmbolnăvire.

„Avem cu 24 % mai puține cazuri noi, cu 28 % mai puține decese, avem cu 6 % efect pozitiv la coraportul de persoane vindecate. Deja trei raioane din țara noastră au ieșit din Codul Roșu. Este vorba despre raioanele Taraclia, Hâncești și Florești unde se atestă o incidență de sub 100 de cazuri de boală la suta de mii de populație" , a anunțat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

În zilele de sâmbătă și duminică, 17 și 18 aprilie, peste 15 mii de persoane au participat la slujbe religioase, iar în unele biserici au fost ignorate măsurile impuse pe timp de pandemie, a mai declarat prim-ministrul interimar. Cei care nu respectă ordonanțele de rigoare sunt amendați, afirmă Ciocoi: „Per total din data instituirii stării de urgență în Republica Moldova au fost aplicate amenzi în sumă generală de 7 milioane 150 de mii de lei”.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost înregistrate aproape 250 de mi de infectări cu noul coronavirus. Peste 5 mii 600 au pierdut lupta cu boala.

Citeşte mai mult despre

comentarii: