image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu//Jurnal.md

Cei 42 de medici români și-au încheiat misiunea în RM: „Gestul pe care dvs l-ați făcut va râmâne în istoria țării”

Cei 42 de medici români care au venit în Republica Moldova acum două săptămâni pentru a da o mână de ajutor medicilor de aici și-au încheiat misiunea.

Ceremonia festivă de încheiere a misiunii medicale umanitare în Republica Moldova a avut loc în fața clădirii Guvernului. Medicii români au fost decernați cu Diploma de onoare a Guvernului.

Misiunea dvs e ceva mai mult, decât o misiune de sprijin. Ați venit în RM să ne ajutați să batem un pericol enorm pentru sănătatea cetățenilor noștri. Misiunea dvs este un semnal că RM are prieteni, frați și surori care vor să ne ajute. Lucrătorii medicali și salvatorii sunt oamenii care spre deosebire de politicieni învață să facă lucrurile și reușesc”, a declarat premierul Ion Chicu.

Oleg Țulea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a menționat că gestul pe care l-au făcut medicii români va rămâne în istoria țării.

„M-am bucurat mult când ați venit pentru a ne da o mână de ajutor. Exprim mulțumiri pentru tot efortul depus. Gestul pe care l-ați făcut dvs va râmâne în istoria țării”, a spus Țulea.

Iar ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat: „Exită momente în viață când un „mulțumesc” nu poate îngloba tot ce semnifică, recunoștință, apreciere pentru gestul frumos și profesionalism. Pandemia nu are hotare, nu alege pacienții, dar ceea ce ați realizat dvs nu a făcut altceva decât să genereze trecerea peste hotare a binelui. Dvs ați contribuit în mod direct la sănătatea cetățenilor RM și la salvarea de vieți. Și aceasta nu se uită pentru că valorile se consolidează în timp”.

Evenimentul poate fi urmărit aici.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: