image
Sursa foto: Twitter

Ursula von der Leyen: Lucrăm pentru aderarea Republicii Moldova la UE

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul celei de a 77-a Adunări Generale a Organizației Națiunilor Unite. Ursula von der Leyen a transmis că Uniunea Europeană susține pe deplin eforturile țării noastre de a face față impactului războiului lansat de Rusia în Ucraina și oferă ajutor financiar, dar și asistență tehnică pentru susținerea economiei și asigurarea securității energetice a Republicii Moldova.

„Susținem pe deplin eforturile Republicii Moldova de a face față impactului războiului Rusiei, cu finanțare și asistență tehnică pentru economia și securitatea energetică a acesteia. De asemenea, lucrăm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și salut eforturile de reformă depuse”,

este mesajul transmis de Ursula von der Leyen pe Twitter. 

În urmă cu o săptămână, Ursula von der Leyen a declarat, în Parlamentul European, în cadrul discursului său despre „Starea Uniunii” că blocul comunitar „nu este complet” atât timp cât Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi ţările din Balcanii de Vest nu devin membre ale UE.

Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia de Nord, Muntenegru și Serbia sunt, în prezent, ţări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: