image
Sursa foto: Jurnal.md

Fostul șef de la MAI, care i-a propus unui adolescent sex oral, plasat în arest la domiciliu; Ce a declarat în instanță

Mihail Bejan, cel care ar fi cerut unui minor să-i presteze servicii sexuale contra plată, a fost plasat în arest la domiciliu, după trei luni de detenție în Penitenciarul numărul 13.

Decizia de schimbare a măsurii preventive a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Bejan riscă până la șase ani de închisoare.

„Aplicarea în privința lui Bejan Mihail Valeriu măsura preventivă arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Cu impunerea următoarelor obligații: interzicerea de a ieși din locuința sa din municipiul Chișinău, limitarea convorbirilor telefonice, recepționarea trimiterilor poștale și utilizarea altor mijloace de comunicare. Eliberarea imediată din sala de judecată a învinuitului Bejan Mihail. Încheierea este cu drept de atac în limita de trei zile la Curtea de Apel”, decis judecătoarea Cristina Cheptea.

Astfel, instanța a constatat ca neîntemeiat demersul avocatului Lilian Osoian care a cerut eliberarea provizorie a clientului său sub control judiciar și a admis parțial demersul procurorului de caz, Angela Plașca, privind prelungirea măsurii preventive, arestul ne numele fostului comandant adjunct al Trupelor de Carabinieri Mihail Bejan și l-a plasat de acesta în arest la domiciliu.

„Am atras atenția instanței că nu sunt probe justificative de a aplica măsura preventivă, arestul. Bejan Mihail nu a încercat să părăsească teritoriul Republicii Moldova, este o situație confuză cu Turcia. A avut un contract turistic, dar a fost încheiat în luna decembrie”, a menționat avocatul Lilian Osoian.

În timpul ședinței de judecată, Bejan a declarat instanței că dosarul ar fi fost pornit, deoarece o persoană influentă pretinde la funcția de pe care o deținea anterior în Trupele de Carabinieri.

Mihail Bejan a fost reținut de poliție în seara zilei de 1 februarie, într-o pădure din Chișinău. Acesta l-ar fi ademenit pe un minor în vârstă de 17 ani, propunându-i sex oral în schimbul a 50 de euro. Cazul a fost făcut public de către Jurnal TV, după ce am fost sesizați de către mama băiatului, care ne-a povestit că inițial, bănuitul s-a prezentat a fi un bărbat pe nume Andrian.

Mai mult, tânărul a înregistrat convorbirile telefonice, pe care le-a avut cu Bejan.

Dacă va fi găsit vinovat în acest dosar, Bejan riscă până la șase ani de închisoare.

Mhail Bejan a ocupat funcția de șef adjunct al detașamentului cu destinație specială ALFA din cadrul SIS, în perioada în care actualul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, deținea funcția de director adjunct al SIS.

Potrivit surselor Jurnal TV, ulterior, Mihail Bejan a fost transferat în cadrul MAI în calitate de ofițer sub acoperire al SIS pentru a supraveghea activitatea Ministerului de Interne, iar mai târziu a fost numit în funcția de șef adjunct al trupelor de carabinieri, având și aici misiunea de agent sub acoperire al SIS-ului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: