image
Sursa foto: mediafax.ro

China oferă ajutor Venezuelei pentru a-şi restabili reţeaua electrică

China s-a oferit miercuri pentru a ajuta Venezuela să-şi restabilească reţeaua electrică, după ce preşedintele Nicolas Maduro l-a acuzat pe omologul său american Donald Trump de „sabotaj" cibernetic care a dus ţara sud-americană în cea mai gravă pană de curent din istorie, relatează Reuters.

Maduro, care îşi păstrează controlul asupra instituţiilor militare şi a altor instituţii ale statului, precum şi sprijinul Rusiei şi al Chinei, a învinovăţit Washingtonul pentru turbulenţele economice ale naţiunii sale şi l-a denunţat Guaido drept marionetă a Statelor Unite.

Energia a revenit marţi în multe părţi ale ţării, inclusiv unele zone care nu au avut energie electrică de joia trecută, potrivit martorilor şi a mass-mediei sociale.

Dar unele părţi ale capitalei Caracas şi din regiunea vestică de lângă graniţa cu Columbia se află încă în întuneric.

Ministrul de informaţii, Jorge Rodriguez, a declarat că energia electrică a fost restaurată în "marea majoritate" a ţării.

Pana de curent a fost probabil cauzată de o problemă tehnică ale liniilor de transport care leagă centrala hidroelectrică Guri din sud-estul Venezuelei de reţeaua electrică naţională, au declarat experţi în domeniul energiei.

Purtătorul de cuvânt al ministrului chinez de Externe, Lu Kang, a declarat: "China a observat că reţeaua electrică a căzut din cauza unui atac de hacking.

"China este profund îngrijorată de acest lucru", a spus Lu.

"China speră ca partea venezueleană să poată descoperi cât mai repede motivul pentru această problemă şi să reia alimentarea normală cu energie şi ordinea socială. China este dispusă să ofere ajutor şi suport tehnic pentru a restabili reţeaua energetică a Venezuelei", a adăugat acesta.

Noutăţile partenerilor

comentarii: