image
Sursa foto: iStock

O femeie a fost taxată de un spital cu 700 de dolari pentru că a așteptat 7 ore la Urgențe, fără să primească tratament

O femeie din statul american Georgia a fost taxată cu 688,35 dolari pentru că a așteptat șapte ore în camera de gardă a unui spital din orașul Atlanta, fără a primi vreun tratament.

Taylor Davis a ajuns la spitalul Emory Decatur în iulie pentru a primi îngrijiri medicale pentru o rană la cap, dar a trebuit să se întoarcă acasă după ce a așteptat timp de șapte ore, fără să fie consultată sau tratată

„Nu mi-au luat nimeni nici măcar tensiunea sau febra, nimeni nu mi-a strigat numele în sala de așteptate. Nu m-a consultat nimeni”, a declarat Taylor Davis pentru un post tv de știri din Atlanta, citat de The Independent.

A primit factura prin poștă, la câteva săptămâni după vizita la spital. A fost convinsă că este vorba de o greșeală și a decis să sune la spital.

„Un angajat mi-a spus că acesta este protocolul spitalului: chiar dacă nu te vede nimeni, din momentul în care introduci în sistem contul tău social, ești taxat”, a spus femeia.

Spitalul a transmis că factura include și o taxă de vizitare la camera de gardă, care se adaugă la celelalte costuri, dar în mod normal aceasta nu este atât de mare ca în cazul lui Taylor Davis.

Femeia a cerut explicații pentru factura uriașă și pe e-mail, iar răspunsul pe care l-a trimis spitalul este acesta: „Sunteți taxat înainte de a fi văzut. Nu pentru a fi văzut.”

Autoritățile sanitare au transmis că vor cerceta acest caz. Între timp, Taylor Davis a spus că experiența a făcut-o reticentă în a lua în considerare vizitele la spital în viitor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: