image
Sursa foto: Getty Images

"Vendetta" pregătită de PSG pentru Real Madrid: Vinicius Junior, ademenit cu unul dintre cele mai mari salarii din fotbal

Vinicius Junior (21 de ani) a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai lui Real Madrid în acest sezon, deși are în același timp și unul dintre cele mai mici salarii.

Brazilianul l-ar putea avea coleg pe Santiago Bernabeu pe Kylian Mbappe (23 de ani). Săptămâna trecută, fratele mai mic al francezului, Ethan (15 ani), a dat de înțeles că șeptarul lui PSG a ajuns la un acord cu Real Madrid. Totuși, președintele parizienilor, Nasser Al-Khelaifi (48 de ani), nu vrea să audă nici în ruptul capului de un parteneriat Vinicius-Mbappe în capitala Spaniei.

Conform El Nacional, PSG îl vede pe Vinicius drept înlocuitorul perfect pentru Mbappe. Mai mult, dacă l-ar aduce pe Parc des Princes, parizienii s-ar și răzbuna pe Real Madrid pentru pierderea francezului.

PSG vrea să profite de faptul că brazilianul încă se află la coada salariilor de la Real Madrid și îi pregătește un contract care i-ar aduce un salariu de 23 de milioane de euro anual și l-ar face unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din lume. În acest moment, Vinicius își dorește un venit anual de cel puțin 15 milioane de euro pe an.

Totuși, planul vicecampioanei Franței este unul destul de ambițios, având în vedere că Vinicius este foarte fericit la Real Madrid și a reușit să își consolideze un loc în primul 11 al lui Carlo Ancelotti (62 de ani).

Site-ul german Transfermarkt actualizează o dată la câteva luni cotele tuturor fotbaliștilor profesioniști, în funcție de performanțele lor de pe teren, dar nu numai. Ultimul update a venit la finalul anului trecut, iar Kylian Mbappe (23 de ani) a rămas cel mai valoros fotbalist al lumii, ca urmare a sezonului extraordinar pe care îl are la PSG.

Francezul este cotat în continuare la 160 de milioane de euro, în timp ce Erling Haaland (21 de ani), atacantul Borussiei Dortmund, al doilea cel mai valoros fotbalist al lumii, este estimat tot la 150 de milioane de euro.

Anul 2021 a produs, totuși, o schimbare importantă pe podium. Vinicius Junior (21 de ani) a reușit să urce pe locul 3, după ce cota sa de piață s-a dublat, ajungând la 100 de milioane de euro. Brazilianul este la egalitate cu alți trei fotbaliști, însă ocupă poziția a treia deoarece este mai tânăr decât ceilalți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: