image
Sursa foto: jurnal.md

Ministra Sănătății: Alegerile din Hâncești puteau fi amânate în cazuri excepționale precum război sau calamități naturale

În raionul Hâncești unde astăzi au loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr.38, 45 de persoane nu au dreptul să părăsească domiciliul după ce au intrat în contact cu o persoană infectată de COVID-19.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a menționat astăzi în cadrul briefingului de dimineață, că 45 de persoane din Hâncești trebuie să rămână acasă, altfel acestea riscă să fie sancționate.

„Am coordonat mai multe măsuri cu CEC, noi am fi vrut stoparea alegerilor în raionul Hâncești, dar în condițiile cadrului normativ, actual doar în cazuri de situații excepționale pot fi sistate. Nu avem aceste pârghii. Împreună cu Centrul Național de Sănătate Publică am prezentat lista a 45 de persoane care au fost în contact cu persoana infectată. Aceștia au interdicția de a părăsi domiciliul, deoarece ele sunt în regim de autoizolare”, a punctat ministra.

Viorica Dumbrăveanu susține că au coordonat cu CEC ca să fie luate toate măsurile necesare privind igienizarea.

Amânarea alegerilor de la Hâncești, se putea produce doar în situații excepționale. „Situațiile de acest gen vizează starea de război sau calamități naturale”, a punctat Dumbrăveanu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: