image
Sursa foto: jurnal.md

Slusari: „Nimeni de la Primărie n-a îndrăznit să declare război mafiei imobiliare, lucru pe care l-a făcut Andrei Năstase"

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, spune că a analizat amănunțit ce a făcut administrația Primăriei Chișinău și Consiliul Municipal cu bugetul capitalei pentru anul 2019. „Niciunul dintre reprezentanții Primăriei Chișinău sau Consiliului Municipal n-au îndrâznit să declare război mafiei imobiliare. Lucru pe care l-a făcut Andrei Năstase, chiar neașteptând validarea mandatului. Și Codreanu și Ceban au uitat de inventarierea patrimoniului municipal și necesitatea vânzării terenurilor preponderent în baza licitațiilor”, afirmă Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA susține că majorarea taxelor locale pentru unitățile comerciale va duce la creșterea poverii fiscale și la majorarea prețurilor la mărfuri și la servicii pentru populație.

„Denaturările identificate de audit în raportul financiar al municipiului Chișinău pe anul 2017 sunt cuantificate la circa 32,5 de miliarde de lei, însă această cifră ar fi putut fi și mai mare, dacă ar fi fost obținute probe suficiente și adecvate pentru cuantificarea lor”, a mai menționat Alexandru Slusari.

Tot el spune că administrația capitalei intenționat nu vrea să facă ordine cu inventarierea, evaluarea și gestionarea corectă a peste 12 mii de hectare și circa 8 milioane de metri pătrați ai clădirilor care aparțin municipiului.

„În schimb, la prețuri de nimic sunt înstrăinate terenuri și se eliberează pe banda rulantă ilegal documentele permisive pentru construcții”, a mai punctat Slusari.

„ACUM e timpul să punem capăt acestui dezmăț", a conchis vicepreședintele Platformei DA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: