În fotografii apar câștigătorii unui concurs de „înghețare a părului” de la băile termale Takhini, o competiție anuală în teritoriul Yukon din Canada. Competitorii au luat parte la concurs în cinci categorii distincte – masculin, feminin, de grup, popularitate și creativitate.

Fiecare câștigător de categorie a primit 2000 de dolari canadieni și bilete gratuite pentru a intra din nou la băile termale. Concursul există încă din 2011, iar de atunci a reușit să capteze atenția și să devină din ce în ce mai popular. În acest an, au fost trimise 288 de aplicații, mai mult decât dublu față de 2011.

„Vrem să credem că acest concurs va aduce bucurie oamenilor în jurul lumii, chiar dacă doar pentru câteva momente”, a spus Andrew Umbrich, proprietarul băilor Takhini.

Procedura de înscriere în concurs presupune vizitarea site-ului băilor Takhini în perioada Decembrie-Martie, într-o zi în care temperatura este sub -20 de grade celsius. Pentru a obține acest look, oamenii își udă părul în apa din baia termală, după care îl lasă să se usuce în aerul înghețat. Angajații stațiunii îi sfătuiesc pe turiști să își încălzească urechile constant în apă. Cu puțină răbdare, părul și sprâncenele îngheață și rămân în poziția în care au fost puse.

După ce turistul este mulțumit de felul în care îi arată coafura, nu trebuie decât să folosească un clopoțel pentru ca un angajat al stațiunii să vină și să îi facă fotografia cu care va participa la concurs, scrie digi24.ro.