image
Sursa foto: TASS

Controversatul Pod al Crimeii, inaugurat astăzi de Vladimir Putin // VIDEO, FOTO

Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat marţi un pod uriaş - un şantier colosal şi o legătură foarte simbolică - ce asigură conexiunea între Crimeea şi Rusia şi vizează să reducă izolarea peninsulei anexate de Moscova în 2014.

Cu o lungime de 19 kilometri, Podul Crimeii traversează Strâmtoarea Kerci, un braţ de mare între Marea Azov şi Marea Neagră, şi leagă Peninsula Kerci, în Crimeea, de Peninsula Taman, în sudul Rusiei.

Lansat în februarie 2016, acest şantier titanic a fost încredinţat de statul rus societăţii miliardarului Arkadi Rotenberg - partenerul de judo al preşedintelui Vladimir Putin.

Podul urma să fie gata în decembrie 2018, la un preţ plafonat la 228,3 miliarde de ruble (2,9 miliarde de euro la acea vreme).

Podul CrimeiiPodul Crimeii

Însă, într-o vizită, în martie, cu câteva zile înainte să fie reales preşedinte, Putin a cerut ca podul să fie gata încă din mai, „pentru ca oamenii să poată să profite de el în sezonul estival”.

Crimeea este o destinaţie de vacanţă populară în rândul ruşilor, iar turişti care vin din Rusia constituie una dintre principalele surse de venit ale acestei peninsule frecventate din cauza plajelor şi munţilor ei care intră în Marea Neagră.

Maşini şi autobuze urmează să aibă acces pe pod de la 16 mai, a anunţat Kremlinul. Trenurile vor fi nevoite să aştepte sfârşitul lui 2019 pentru a traversa Strâmtoarea Kerci.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: