image
Sursa foto: jurnal.md

Bugetarii ar putea avea din nou vacanță, iar transportul public ar putea fi sistat pentru o perioadă

Republica Moldova nu va reveni la starea de urgență și nici activitatea economică nu va fi sistată, a anunțat președintele Igor Dodon.

Președintele Igor Dodon susține că din cauza scoaterii restricțiilor a crescut numărul de cazuri de infectare cu COVID-19. La fel, aceste cifre alarmante din ultimele zile se datorează numărului mai mare de teste care se efectuează. Dodon a menționat că Republica Moldova nu va reveni la starea de urgență și nici activitatea economică nu va fi sistată. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii de astăzi „Președintele Răspunde”.

De ce avem atât de multe cazuri, pentru că au fost scoase restricțiile, pentru că moldovenii sfaturile medicilor nu le ascultă, pentru că se suie în rutieră ca în banca acea de șprote, dacă-s 14 locuri să șezi pe scaun, se urcă 40 unul peste altul.

Scoaterea tuturor restricțiilor au dat efect, lumea a ieșit masiv din casă. Și avem mai multe cazuri deoarece se fac mai multe teste, chiar și la acei asimptomatici”, a spus Igor Dodon.

Președintele a menționat că situația nu este simplă, dar este gestionată de către guvern și de către autorități. Iar pentru deminuarea cazurilor de infectare, s-ar putea ca bugetarii să fie din nou trimiși în vacanță și să se sisteze transportul public din nou.

Să revenim la starea de urgență, să închidem agenții economici nu ne permitem acest lucru. Unde este riscul cel mai mare de infectare, în transportul public. Se poate de restricționat din nou transportul public pentru o anumită perioadă însă de sistat activitatea economică eu cred că acest lucru nu este necesar la această etapă. Poate la bugetari de le mai dat o vacanță, ca să micșorăm numărul de flux”, a declarat președintele.

La moment în Republica Moldova sunt infectate cu noul coronavirus 10.727 de persoane, iar 382 de moldoveni au decedat din această cauză.

Noutăţile partenerilor

comentarii: