image
Sursa foto: jurnal.md

Lilian Carp: Se confirmă încă o dată că rolul lui Stoianoglo a fost de a-l elibera pe Platon

Procurorul general Alexandr Stoianoglo folosește Procuratura pentru a spăla imaginea unor persoane certate cu legea, îl acuză președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

„Procurul general, în loc să se ocupe cu dosarele lui Platon, Plahotniuc, Morari, se apucă de citit corespondența oficialilor europeni. Asta cade sub incidență penală și va răspunde în condițiile în care se va dovedi că s-a încălca secretul corespondenței. Ceea ce a spus astăzi nu se deosebește de tezele din campania electorală a unor actori politici. Tot ce a scris Țârdea pe Telegram un an de zile, asta a spus în conferința de presă. Se confirmă încă o dată că rolul lui a fost de a-l elibera pe Platon”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

În opinia legislatorului, Stoianoglo era obligat să vină cu o reacție la înregistrările scandaloase cu actualul adjunct al Procuraturii Generale, Ruslan Popov. „Ori gestionezi ce se întâmplă sau folosești aceastămașinărie în spălarea imaginii unor persoane certate cu legea”, a adăugat Carp.

De cealaltă parte, analistul politic Roman Mihăeș consideră că acuzațiile lansate astăzi de Stoianoglo sunt grave și ar putea urma dosare.

„E un meci din jurul PG care durează din 2009. Ne amintim cum erau luptele dintre Plahotniuc și Filat și Filat a pierdut. Am înțeles tactica lui Stoianoglo, a dat prima lovitură. „Adversarul” a răspuns, și ministrul de Externe și cel al Justiției. Mă aștept ca miciul să fie arbitrat de cineva. Stoianolgo spune niște lucruri care mi se par destul de grave. Cred că domnul Gribincea ar trebuie să vină cu o replică. Mesajul procurorului general poate să urmeze cu dosare și consecințe”, a menționat Roman Mihăeș.

„În lege scrie în ce momente poate fi scos procurorul general. Acțiunile pe care le văd acum mă fac să mă îngrijorez din nou pentru că nu înțeleg acest fanatism legat de demiterea procurorului general. Mi se pare suspicios. PG este încă un sistem corupt, dar nu se schimbă situația în jumătate de an sau un an. De ce doar pe procurorul general să fie evaluat? Să-l evaluăm poate și pe președinte. Sunt absolut convins căStoianoglo e asigurat din punct de vedere legal din ceea ce face. M-am mirat de reacția Ministerului de Externe. Diplomații nu pot face orice vor în Moldova”, a spus și ex-ministrul adjunct de externe, Valeriu Ostalep.

Noutăţile partenerilor

comentarii: