image
Sursa foto: border.gov.md

Doi moldoveni ar fi încercat să traverseze ilegal frontiera, dar s-au răzgândit, după ce au văzut că sunt monitorizați

Doi moldoveni de 38 și 39 de ani sunt documentați pentru tentativa trecerii clandestine a frontierei moldo-ucrainene. Reținerea acestora a fost posibilă după intervenția polițiștilor de frontieră.

La data de 30 iunie, în jurul orei 15:20, aflată în misiune de serviciu în zona de responsabilitate a  Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești, patrula a observat un mijloc de transport care staționa în apropiere de linia frontierei de stat.

La fel, au fost văzute și două persoane care ar fi analizat regiunea și posibilitatea trecerii ilegale în Ucraina. Însă, de îndată ce și-au dat seama că sunt monitorizate de polițiștii de frontieră, persoanele au urcat în mașină și fără a se supune somațiilor de a opri, au fugit în direcția orașului Vulcănești. La fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Poliției de Frontieră, formate din ofițerii de investigații și echipele mobile. 

În rezultatul măsurilor întreprinse, mijlocul de transport a fost depistat în centrul orașului Vulcănești, iar la scurt timp au fost identificate și persoanele observate în zona de frontieră. Pentru stabilirea circumstanțelor pe caz, persoanele cu vârste de 38 și 39 de ani au fost escortate la sediul SPF Vulcănești.

Ofițerii de investigații și cei de urmărire penală ai Direcției regionale SUD continuă cercetările în cadrul unui proces penal, inițiat pe faptul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Bărbații sunt cercetați în stare de libertate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: