image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Mai multe plante de cânepă, descoperite în sectorul Ciocana; Au fost depistate și ustensile pentru îngrijire

Pe o porțiune de teren neprelucrat de pe strada N.M. Spătaru din sectorul Ciocana au fost depistate plante de cânepă bine îngrijite. Totodată la fața locului au fost găsite trei pachețele din hârtie în interiorul cărora se aflau semințe de cannabis și ustensile pentru îngrijirea acestora.

Plantele de cânepă și obiectele depistate de polițiști au fost ridicate sigilate și îndreptate la Centrul tehnico criminalistic și expertize judiciare, pentru a fi supuse expertizei specializate.

Actualmente polițiștii întreprind acțiuni speciale de investigații și urmarire penală în stabilirea persoanelor. Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele care vor fi găsite vinovate riscă amendă în mărime de la 20.000 de lei la 35.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore sau  închisoare de până la 1 an.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale ,,MAC 2019”, au ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: