image
Sursa foto: platformada.md

Amendament al Platformei DA, votat; Slusari: Fondul de subvenționare a fermierilor ar putea fi majorat cu 600 de mil. de lei

Fondul de subvenționare pentru fermieri ar putea fi majorat cu 600 de milioane de lei, în urma unui amendament al Platformei Demnitate și Adevăr la Legea cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, votat în comisia parlamentară pentru agricultură și industria alimentară.

Dacă acest proiect va fi votat și în plenul Parlamentului, atunci, începând cu 1 ianuarie 2021, alocațiile financiare bugetare la Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural vor constitui nu mai puțin de 3% din cheltuieli bugetare, anunță vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, deputat al fracțiunii Platforma DA.

„Dacă modelăm situația bugetară pentru anul curent, ne putem aștepta la majorarea Fondului de subvenționare pentru fermieri cu aproximativ 600 de milioane de lei. Ar fi o creștere semnificativă și palpabilă! Un sprijin real pentru crearea locurilor de muncă în zonele rurale și salvarea satelor noastre. Mulțumesc tuturor deputaților, care au susținut amendamentul nostru. Au votat 6 pro și 2 socialiști împotrivă”, a precizat Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: