image
Sursa foto: Getty Images

Înfruntarea greilor are un loc și o dată oficială! Când și unde se vor duela Tyson Fury și Anthony Joshua

Boxerii britanici Anthony Joshua, campionul mondial la categoria grea în versiunile WBA, IBF şi WBO, şi Tyson Fury, deţinătorul centurii cu diamante al versiunii WBC, vor lupta pentru unificarea centurilor pe 14 august.

Evenimentul va avea loc pe o arenă din Arabia Saudită ce va fi special construită pentru acest eveniment, a declarat joi promotorul Eddie Hearn, scrie Reuters.

Hearn, care este promotorul lui Joshua, nu a oferit mai multe detalii despre locaţia respectivă.

''Vor să construiască un stadion nou'', a declarat Hearn pentru Sky Sport. ''Au opţiunea unui meci în interior. În august, la ora 23:00 ar fi cam 23 grade Celsius acolo. Vor să construiască ceva foarte, foarte special.

Ultima dată au construit un stadion pentru lupta lui Andy Ruiz Jr în doar şapte săptămâni şi au fost 18.000 de spectatori'', a menţionat Eddie Hearn.

Fury este neînvins în 31 de meciuri, cu un palmares de 30 victorii şi un egal, în timp ce Joshua, 31 ani, are 24 victorii şi o înfrângere, în faţa lui Andy Ruiz Jr.

Discuţiile privind o confruntare între Fury şi Joshua au demarat de la mijlocul anului trecut însă până acum nu se făcuseră paşi concreţi în această direcţie.

La finele lunii martie, Fury îşi manifesta îndoiala că această luptă va avea loc în 2021, pentru că nu s-au făcut progrese pentru fixarea meciului din cauza pandemiei de coronavirus şi a problemelor logistice.

Mai mult, în aprilie, anturajul lui Fury era extrem de sceptic cu privire la organizarea meciului din vară. În schimb, Eddie Hearn asigura că este "încrezător 100%" că lupta va avea loc, în ciuda preocupărilor legate de întârzierile în finalizarea contractului.

Situaţia aminteşte de telenovela meciului prevăzut între Anthony Joshua şi americanul Deontay Wilder, fostul deţinător al titlului mondial WBC, ajuns în posesia lui Fury, meci care nu s-a mai desfăşurat niciodată.

Arabia Saudită, dornică de câţiva ani să se deschidă la nivel internaţional pentru sport, ar fi oferit 150 milioane de dolari pentru a fi gazda meciului dintre cei doi campioni britanici, după ce a găzduit în decembrie 2019 meciul revanşă câştigat de Joshua în faţa americanului de origine mexicană Andy Ruiz Jr.

Însă impactul pandemiei de coronavirus în privinţa călătoriilor şi a prezenţei publicului a complicat lucrurile.

Legendarul Bob Arum, promotorul lui Fury, în vârstă de 89 de ani, considera că nu va fi posibil să se ajungă la o înţelegere la timp şi a făcut apel la boxeri să "meargă şi să dispute alte meciuri în această vară, în timp ce negocierile din Orientul Mijlociu sunt pe punctul de a se încheia".

"Va fi nevoie de luni bune pentru ca saudiţii să facă verificările necesare pentru un acord atât de mare", spunea şeful societăţii Top Rank.

Potrivit acestuia, "nu este vorba doar de alegerea locului, există cereri secundare din partea saudiţilor, care se extind la oferte de difuzare şi alte lucruri. Ar putea dura luni de zile pentru a pune totul la punct. Ar putea dura chiar şi până în 2022, având în vedere această întorsătură a evenimentelor".

"Este absurd ca Hearn să spună că afacerea s-a finalizat. Dacă tocmai am fi ajuns la un acord în privinţa locului de disputare, fără celelalte complicaţii apărute, am fi avut deja un meci. Fury este furios din această cauză şi refuză să continue să aştepte", menţiona Bob Arum.

Meciul dintre Joshua şi Fury, dacă va fi organizat până la urmă, promite să fie cel mai bine plătit din istoria boxului britanic, cei doi deţinând cele patru titluri majore la categoria grea.

Citeşte mai mult despre

comentarii: