image
Sursa foto: gov.md

Maia Sandu: Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat; Guvernul pe care l-am condus nu are nimic în comun cu această decizie

Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare, iar fostul Guvern nu are nimic în comun cu această decizie, afirmă fostul premier Maia Sandu.

„Hotărârea 1vestitei” judecătorii Ciocana de eliberare a lui Filat ridică mari semne de întrebare, ca și multe alte hotărâri adoptate de justiția din Republica Moldova. Acuzațiile lui Dodon la adresa echipei mele sunt aberante, iar complicitatea penitenciarului 13, care prezintă o hârtie datată cu ziua demiterii guvernului, este o făcătură grosolană. Dodon este cel care controlează judecătorii și protejează corupții. Guvernul pe care l-am condus a luptat vehement cu corupția și corupții”, a comentat Maia Sandu.

„Dodon ştie de cine să se teamă şi face totul ca să-şi discrediteze oponenţii. Dar oricum, este o caricatură în comparaţie cu Plahotniuc, de care s-a temut şi de care a scăpat doar datorită blocului ACUM. Îi va veni şi lui timpul cât de curând”, a adăugat fostul premier.

Amintim că Vladimir Filat a fost eliberat astăzi în urma unei încheieri Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Demersul administrației Penitenciarului 13 ar fi fost semnat cu ziua de 12 noiembrie și înregistrat la Judecătoria Chișinău pe 13 noiembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: