image
Sursa foto: Getty Images

AC Milan a fost reprimită în Europa, dar n-a scăpat de pedeapsă: Mesaj de la TAS pentru UEFA

AC Milan va putea juca în ediţia 2018-2019 a Europa League, după ce Tribunalul de Arbitraj Sport (TAS) i-a admis parţial apelul împotriva sancţiunii dictate de UEFA pentru încălcarea fair play-ului financiar, relatează agenţiile de presă.

Oficialii TAS au confirmat că AC Milan nu a reuşit să îndeplinească criteriile fair play-ului financiar, între iulie 2014 şi iunie 2017, dar a anulat suspendarea din cupele europene şi a solicitat ca UEFA să reanalizeze cazul şi să ia ”o măsură disciplinară proporţionată”.

Prin hotărârea finală luată de UEFA, după deciziile emise în decembrie şi în mai, nu s-a încheiat un acord voluntar cu clubul italian, care obţinuse direct calificarea în Europa League datorită locului 6 ocupat în Serie A. Locul lui AC Milan în Europa League urma să fie luat de Fiorentina, locul 8 în Serie A.

Comisia de control financiar a UEFA şi-a exprimat incertitudinea asupra capacităţii clubului AC Milan de a-şi refinanţa împrumuturi în valoare de 380 milioane euro, ce trebuie plătite până la finele anului 2018.

Instanţa de control financiar al cluburilor (ICFC) din cadrul UEFA a decis la sfârşitul lui iunie excluderea echipei lombarde din Europa League, din cauza nerespectării fair play-ului financiar. Instanţa a fost îngrijorată mai ales de sumele pe care omul de afaceri chinez Li Yonghong, pe atunci preşedintele clubului, trebuia să le ramburseze principalului său creditor, fondul american Elliott Management. Incapabil să-şi plătească datoriile, Li Yonghong a cedat clubul fondului american pe 11 iulie.

Cei de la Milan au fost convinși că vor scăpa de pedeapsă, așa că au pregătit deja lotul pentru sezonul viitor. Portarul spaniol Pepe Reina şi fundaşul croat Ivan Strinic au semnat cu AC Milan, fiind primii doi jucători transferaţi de clubul italian în actualul mercato din fotbalul european, a anunţat gruparea din Serie A, pe site-ul oficial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: