image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Cod galben de alertă Covid în capitală; Comisia solicită directorilor de spitale să fie pregătiți de noul val

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a decis instituirea Codului galben de alertă Covid în municipiul Chișinău.

Comisia a luat act de confirmarea oficială de laborator a existenței tulpinii Delta în RM. Totodată a reieșit din creșterea numărului de cazuri de infectare cu 41,5% și a deceselor - cu 5, 9% în comparație cu săptămânile precedente.

Potrivit hotărârii nr. 41 din 27 iulie, curent, a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, oamenii vor trebui să respecte în continuare toate restricțiile anti-Covid, să poarte mască în spațiile publice închise, în transportul public, în stațiile de așteptare, să respecte distanța de minim un metru și să evite locurile aglomerate.

Totodată toate punctele de vaccinare din municipiul Chișinău vor activa inclusiv în zilele de odihnă.

Comisia a solicitat managerilor spitalelor municipale să asigure activarea la prima necesitate a locurilor din spitale pentru pacienții Covid.

Amintim că mai mulți experți epidemiologi au prognozat că la finele acestei veri se așteaptă o creștere a numărului de cazuri de Covid. Laboratorul din Berlin a confirmat varianta Delta la 12 din 15 probe expediate de ANSP.

Noutăţile partenerilor

comentarii: