image
Sursa foto: Profimedia

Carlo Ancelotti a spus care sunt singurii doi jucători care i-au cerut să nu-i folosească, ”în 30 de ani de carieră”

Carlo Ancelotti (63 de ani), unul dintre cei mai experimentați antrenori care activează la nivel înalt, a recunoscut că, de cele mai multe ori, jucătorii nu sunt sinceri în ceea ce privește condiția lor fizică.

În timpul conferinței de presă premergătoare meciului cu Getafe, programat sâmbătă, de la ora 22:00, Carlo Ancelotti a fost întrebat dacă nu se teme ca jucătorii să evolueze cu ”frâna de mână trasă”, pentru a se proteja în vederea Cupei Mondiale, iar răspunsul italianului a fost negativ.

Tehnicianul a transmis că rar a văzut jucători care să se protejeze odată cu intrarea în teren și a recunoscut că și mai rare au fost situațiile în care fotbaliștii i-au cerut să nu-i folosească din cauza condiției fizice.

Carlo Ancelotti a spus că a întâlnit doar două astfel de cazuri în întreaga-i carieră: Clarence Seedorf la AC Milan și Pepe la Real Madrid.

”Nu cred (n.r. că jucătorii se vor proteja pentru Cupa Mondială). Pentru noi este foarte important să evaluăm corect cât de obosiți sunt jucătorii. Ei nu sunt niciodată sinceri într-o astfel de problemă.

Jucătorul va spune mereu că este bine, iar o lipsă de onestitate într-un astfel de context poate duce la accidentări, așa că eu prefer ca jucătorii să-mi spună când simt că nu pot juca.

Însă în 30 de ani de carieră doar doi jucători mi-au spus asta. Pepe la o finală de Champions League și Seedorf la un meci de campionat”, a spus Carlo Ancelotti, citat de Marca.

Karim Benzema a revenit după accidentare și a jucat în ultimele două meciuri, dar ar putea lipsi de pe teren cu Getafe.

”El a jucat două meciuri la rând după ce a revenit după o accidentare care l-a ținut departe de gazon o lună. E puțin încărcat. Nu e exclus să joace mâine. Dacă va fi bine, va juca”, a transmis Carlo Ancelotti.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: