image
Sursa foto: jurnal.md

PD are un nou laitmotiv; După Filip, și Candu vorbește despre invidia crâncenă care s-a abătut asupra lor

O invidie crâncenă s-a abătut asupra Partidului Democrat și asta din cauza „reușitelor” nemaivăzute ale PD. Cel puțin așa susțin exponenții guvernării, care, mai nou, la orice fel de acuzații și critici răspund că toate vin din... invidie.

Primul a făcut-o premierul Pavel Filip, care, solicitat să comenteze informațiile precum că oamenii au fost șantajați și aduși forțat la mitingul PD de duminică, a spus: „Cei care zic aceste lucruri sunt foarte invidioși pentru că nu au capacitatea de organizare a PD”.

Despre o invidie cumplită a vorbit și speakerul Andrian Candu, referindu-se la opoziția antioligarhică și proeuropeană. Or, potrivit lui Candu, anume din invidie liderii opoziției informează partenerii externi despre situația reală din Republica Moldova.

„Pentru unii reușitele PD și ale guvernării... cu regret, unii le blamează, le critică, merg prin deplasări în străinătate, la Washington, la Berlin, la Bruxelles și vorbesc de rău guvernarea și le spun: nu le dați bani, nu dați bani guvernului RM. Fără să se gândească că dacă Guvernul nu ia acești bani, până la urmă ei au avut o anumită destinație care are un anumit impact pe economie sau pe cetățeanul de rând. Invidia. Cu regret, invidia, răutatea”, a spus Candu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

Iar întrebat despre agresarea presei în timpul evenimentului PD, Candu mai întâi a spus că e problema presei și că reporterii bruscați au intrat în zone restricționate, după care tot la invidie a ajuns.

„S-a stabilit o anumită zonă unde, în primul rând, este conducerea țării, și unde, în al doilea rând, sunt elemente de organizare. Închipuiți-vă că dvs intrați în spatele unei scene unde, de exemplu, se află un cântăreț. E problema presei care a speculat și a ridicat acest subiect la ditamai eveniment scandalos! Au sărit organizații non-guvernamentale de presă că „vaaai, ce s-a întâmplat!”. Dacă e o zonă restricționată, ce ai căutat acolo?”, a spus Candu.

Cât despre faptul că un polițist a lovit un jurnalist peste mână în timp ce acesta filma cu telefonul cum este bruscată o altă jurnalistă, Candu a spus că „asta n-a văzut”, după care a presupus că jurnalistul „s-a băgat cu telefonul în gura omului”.

„Eu știți ce am observat? Dacă Partidul Democrat este bun în ceva, apar multe voci care încearcă să critice și să caute tot felul de neajunsuri. Asta e și din invidie. Invidia noastră moldovenească. Da, opoziția trebuie să critice puterea, dar nici să depășești anumite limite ale bunului simț nu poți”, a punctat Andrian Candu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: