image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Ministrul de Interne, acuzat că a mințit în cazul crimei de la Costești

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, este acuzat că a prezentat presei informații false despre intervenția poliției în cazul crimei de la Costești din noaptea de Revelion.

În cadrul conferinței de presă susținută pe 10 ianuarie, referitor la tânărul de 21 de ani din Costești snopit în bătaie până la moarte, ministrul de Interne a declarat că poliția a ajuns cu întârziere la fața locului pentru că se afla în satul Rezeni unde ar fi avut loc o altă bătaie.

De cealaltă parte, deputatul PPDA Liviu Vovc susține că datele Comisariatul de Poliție Ialoveni despre intervențiile grupei operative din noaptea de 1 ianuarie spun altceva.

„Răspunsurile m-au surprins și au demonstrat că ministrul a mințit sau a vorbit în necunoștință de cauză. În răspunsul poliției constatăm că grupa operativă nu a fost în acea noapte în satul Rezeni, iar răspunsul de la serviciul 112 confirmă acest lucru, în satul Rezeni fiind solicitată două ori doar ambulanța și nu pe cazuri de violență sau bătaie”, a menționat Liviu Vovc.

„Pe marginea acestui caz tragic cuntinuă să rămână încă multe întrebări fără răspuns referitor la inacțiunile prompte ale instituțiilor statului. În loc să tragă la răspundere pe cei vinovați de neprofesionalism (sau poate reavoință), ministrul Voicu duce opinia publică în eroare și îi protejează”, a adăugat deputatul PPDA.

Liviu Vovc a mai precizat că, după ce am primit răspuns de la Procuratura Ialoveni, a scris o sesizare la Procuratura Generală și Consiliul Superior al Procurorilor și a solicitat să investigheze corectitudinea acțiunilor procurorilor pe marginea acestui caz și tragerea la răspundere dacă nu s-a procedat conform legii.

Amintim că Dumitru Jomir a murit pe data de 5 ianuarie, la ora 10:30 la Spitalul de Urgență din Chișinău, după ce a fost snopit în bătaie de mai multe persoane în seara de Revelion.

Tânărul se afla la petrecerea de Revelion împreună cu prietenii lui. La un moment dat, un amic de-al său a fost telefonat să iasă la poarta, iar primul l-a însoțit. La poartă ar fi venit mai mulți tineri cu care s-a iscat o ceartă.

La un moment dat, victima i-ar fi spus unei fete să nu se implice în „discuția băieților”, după care agresorii s-au năpustit asupra lui și l-au lovit cu o scândură de la gard. Când a încercat să se ridice de la pământ, atacatorii l-ar fi lovit din nou, doborându-l pentru a doua oară și au și sărit cu picioarele în cap, desfigurându-l.

Rudele au acuzat că se încearcă mușamalizarea cazului și că, în realitate, Dumitru ar fi fost maltratat de către trei tineri și nu doi așa cum spun forțele de ordine. Ambulanța ar fi venit foarte târziu, iar băiatul NU a primit asisență medicală din momentul în care a fost internat.

Mai mult, indivizii care l-au snopit în bătăi pe Dumitru Jomir și-ar fi făcut selfie în mașina poliției și la comisariat, apoi le-au publicat pe internet, iar la scurt timp au fost șterse.

Totodată, rudele băiatul se plâng că asistența medicală de urgență a fost acordată foarte târziu și acuză organele de drept că nu au acționat așa cum se cuvine. Rudele mai consideră că se dorește mușamalizarea cazului, dat fiind faptul că situația lui Dumitru era extrem de gravă din momentul internării la urgență, iar minorul care l-a bătut cu bestialitate a fost eliberat la scurt timp după reținere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: