image
Sursa foto: Twitter

Erling Haaland a răspuns întrebării aflate pe buzele tuturor: "De ce ai ales Manchester City?"

Erling Haaland (21 de ani) este în mod oficial noul atacant al celor de la Manchester City.

Clubul englez a făcut anunțul oficial la 34 de zile după ce s-a scris despre înțelegerea trupei lui Pep Guardiola cu Borussia Dortmund.

După ce s-a vorbit în ultimele luni despre lupta pe care Manchester City a dat-o cu alte forțe ale Europei, precum Real Madrid, PSG sau Liverpool, pentru semnătura lui Erling Haaland, acum atacantul norvegian a lămurit situația și a vorbit despre principalul motiv pentru care a mers la trupa de pe Ettihad.

"Am ales Manchester City în primul rând datorită tatălui meu. Eh, puțin din cauza lui (n.r. râde). Am fost născut în Anglia și am crescut ca fan al lui Manchester City de când mă știu. Cunosc foarte multe despre acest club.

Cred că principalele motive au fost legate de două aspecte: Mă simt puțin ca acasă aici și cred că mă pot dezvolta ca și jucător și pot da cel mai bun randament posibil în tricoul lui Manchester City", a spus Erling Haaland pentru site-ul oficial al clubului.

Tatăl lui Erling Haaland, Alf-Inge Haaland, a evoluat și el pentru "cetățeni", între 2000 și 2004, perioadă în care a devenit un favorit al faniilor.

De altfel, în presă s-a vorbit despre influența pe care acesta a avut-o față de fiul său în decizia luată de a se transfera la Manchester City, în ciuda dorinței fotbalistului de a juca la Real Madrid.

"Cetățenii" urmează să plătească 60 de milioane de euro și nu 75 de milioane de euro, cât se credea inițial că este clauza de reziliere a nordicului, însă suma va ajunge la aproximativ 100 de milioane de euro cu tot cu toate comisioanele achitate agenților și taxele aferente afacerii.

Atacantul din Norvegia a semnat un contract valabil pentru următoarele 5 sezoane și urmează să aibă un salariu de 18 milioane de euro pe sezon, al doilea cel mai mare din lotul echipei, după cel al lui Kevin De Bruyne.

"Este o zi plină de mândrie pentru mine și familia mea. M-am uitat și am admirat clubul Manchester Cit în ultimele sezoane. Nu poți decât să admiri stilul de joc. Mă încântă ideea de a juca aici, au un stil perfect pentru mine.

Vrea să marchez multe goluri, să câștig trofee și să cresc din punct de vedere valoric. De abia aștept startul sezonului viitor, nu mai am răbdare", a spus Erling Haaland pentru site-ul oficial al clubului", a mai spus atacantul norvegian.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: