image
Sursa foto: 123rf.com

Șase moduri în care tehnologia te poate ajuta să fii mai productiv

S-au scurs deja două săptămâni din 2019 și poate că deja încep să-ți încalci „rezoluții” făcute de anul nou. Dacă un obiectiv de-al tău este să fii mai productiv atunci am pentru tine șase moduri în care să folosești tehnologia pentru a-ți îndeplini obiectivul.

1. Folosește o aplicație de to-do list

În primul rând, ca să fii productiv trebuie să știi ce ai de făcut. De multe ori, poți să uiți sau amâni ceea ce ai de făcut. De aceea ai nevoie de un loc unde să notezi ce trebuie să faci și să-ți și aduci aminte. Hârtia și pixul nu mai funcționează. Poți să încerci aplicații ca Todoist, Wunderlist sau I Done this.

2. Ignoră notificările

Notificările pe care le primești pe telefon sunt numeroase: aplicații, jocuri, sms-uri, mesaje etc. Toate acestea te pot distrage de la ceea ce ai de făcut. Probabil nu ai nevoie să fii notificat de fiecare mail pe care-l primești sau de fiecare mesaj. Poți să controlezi felul în care apar notificări atât pe Android, cât și pe iOS, poți să alegi ce aplicații să trimită notificări, dacă să se ilumineze ecranul și așa mai departe. Cum faci asta îți spune și Google și Apple.

3. Îmbunătățește-ți browserul

Browserul nu este doar un program care te ajută să navighezi pe internet, ci poate fi o uneltă care să te ajute să faci mai multe. Cum? Poți să-i extinzi puterile prin extensiile disponibile. Am scris deja despre cele mai bune extensii de browser care o să-ți facă viața mai ușoară.

4. Folosește un manager de parole

Viața online a devenit din ce în ce mai complicată și avem din ce în ce mai multe conturi online pentru care trebuie să ținem minte parole. Este o greșeală să folosim aceeași parolă de fiecare dată, dar este dificil să ții minte parole diferite pentru conturi diferite. De aceea ar trebui să-ți instalezi un manager de parole care să se ocupe de asta pentru tine. Poți să incerci 1Password sau LastPass sau managerul de parole de la antivirusul tău.

5. Fii stăpânul mailului tău

Dacă ești ca mine atunci petreci destul de mult timp în mail. Citești ce primești, la unele mailuri trebuie să răspunzi, altele doar te distrag de la cea ce este important. Cum nu toate mailurile sunt importante poți să folosești filtre ca să știi care sunt importante și care nu sunt. Poți să faci filtre pentru o anumită persoană (șeful tău) sau pentru un anumit domeniu precum playtech.ro.

De asemenea, ar trebui să te dezabonezi de la toate newsletter-ele pe care și așa nu le folosești.

6. Impune limite

Atât pe Android, cât și pe iOS ai acum un sistem de monitorizare de utilizare a telefonului. Acolo poți să vezi cât timp petreci pe rețele sociale, pe internet sau pe aplicațiile de mesagerie. Cu aceste informații ar trebui să-ți impui limite astfel încât să nu mai pierzi ore pe Facebook, Instagram sau Snapchat. Impune și respectă aceste limite și o să ai mai mult timp pentru ceea ce vrei, pentru ceea ce ai nevoie, scrie Playtech.

Noutăţile partenerilor

comentarii: