Breaking News

image
Sursa foto: Reuters

Cel puţin 73 de oameni au murit în urma unei explozii în timp ce încercau să fure combustibil dintr-o conductă spartă

Cel puţin 73 de persoane au murit şi alte 74 au fost rănite, în urma unei explozii produse în timp ce încercau să fure combustibil dintr-o conductă spartă în regiunea Hidalgo din centralul Mexicului, au anunţat autorităţile locale, citate de Reuters.

Explozia s-a produs la câteva ore după ce câteva persoane au dat o gaură în conductă pentru a fura combustibil. Zeci de persoane s-au strâns pentru a colecta în containere combustibilul care ţâşnea din conducta spartă. Incidentul a avut loc în oraşul Tlahuelilpan.

Ministrul pentru Securitate Publică, Alfonso Durazo, a anunţat că incendiul a fost stins sâmbătă, puţin după ora locală 0.00 (8.00, ora României). Este cel mai grav incident de acest gen din ultimii ani din Mexic.

Noul preşedinte mexican Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o ofensivă împotriva furturilor de combustibil, despre care autorităţile spun că produc statului daune de peste 3 miliarde de dolari pe an.

Obrador a ordonat în luna decembrie închiderea conductelor, ceea ce a dus la o criză de combustibil în mai multe regiuni din centrul Mexicului, printre care şi Hidalgo, unde localnicii sunt nemulţumiţi că cel puţin jumătate dintre benzinării sunt închise, scrie Mediafax.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: