image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon a numit diaspora „electorat paralel” cu viziuni politice distincte de a celor rămași acasă

Igor Dodon a criticat dur diaspora în primele declarații făcute azi după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale nemulțumit că aceasta a votat în proporție covârșitoare contracandidatul său, Maia Sandu Acesta a numit diaspora „electorat paralel” cu preferințe și viziuni politice diferite de a cetățenilor care au rămas acasă.

„Noi cu toții am remarcat aseară că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri și putem spune că diaspora reprezintă, la modul real, un electorat paralel al Republicii Moldova”, a spus președintele în exercițiu al RM.

„Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă, în Moldova. Așa arată rezultatul votului. E și aceasta o realitate a democrației”, a spus Dodon.

Amintim că la secțiile de votare deschise în străinătate s-au prezentat la urne 149 840 de alegători. Pentru candidatul PAS Maia Sandu și-au dat votul 70, 12% iar pentru Igor Dodon au votat 3,65 % de alegători.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: