image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Alegeri pe fundalul unor melodii sovietice la Râșcani; Primarul a alertat poliția; Dj - un membru BECS

Un incident s-a produs în această dimineață la secția de votare numărul 3 din or. Râșcani. Primarul, Victor Bogatico, a alertat poliția, după ce strada centrală a fost inundată cu melodii sovietice. Autorul incidentului este un reprezentant BECS.

Potrivit Inspectoratului de poliție, Râșcani, la ora 09:20 au primit un apel de la primarul de Râșcani, Victor Bogatico, care a informat poliția că în preajma Casei de Cultură, unde este amplasată secția de votare numărul 3, un cetățean, Banari Sergiu, a instalat două boxe din care se revarsă melodii sovietice.

Peste cinci minute poliția a fost telefonată și de Sergiu Banari care a depus o sesizare împotriva lui Victor Bogatico.

Ajuns la fața locului, un echipaj de poliție a stabilit că pe teritoriul, proprietate privată, a lui Grigore Ganceruc, amplasat în preajma secției de votare, reprezentantul BECS a instalat două difuzoare cu muzică sovietică difuzată la maximum.

Primarul de Râșcani a solicitat să fie închise deoarece conțin elemente de agitație electorală. Primarul, care e și lider al OT „Partidul Nostru” a fost susținut de un alt membru de partid, Lilian Salagor. Acesta l-ar fi înjurat pe reprezentantul BECS și a cerut pe un ton ultimativ deconectarea muzicii.

Poliția anunță că a documentat acțiunile lui Sergiu Banari, cel care a instalat boxele, iar materiale au fost expediate la Circumscripția nr. 27, Râșcani. Totodată este examinată și plângerea lui Sergiu Banari care a reclamat că a fost intimidat și numit cu cuvinte necenzurate de reprezentantul „PN”, Lilian Salagor. În urma implicării poliției, difuzoarele au fost deconectate, iar în zonă s-a lăsat liniștea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: