image
Sursa foto: Jurnal.md

Dezbateri electorale la Jurnal TV: „Politica nu aparține nimănui; Oamenii care sunt acum în politică nu sunt pe viață”

Jurnal TV a organizat în această seară o nouă rundă de dezbateri electorale la care au participat reprezentanții a trei partide politice. Este vorba despre Igor Cujbă, reprezentantul Partidului Oamenilor Muncii, Constantin Lupu, reprezentantul Partidului Legii și Dreptății, și candidatul independent la funcția de deputat Veaceslav Valico.

Igor Cujbă, Partidul Oamenilor Muncii, afirmă că a revenit în țară și a hotârât să se implice în politică, după ce mai bine de 25 de ani a muncit în afara RM. Cujbă mai susține că jumătate din membrii partidului sunt oameni care au muncit ani la rând și s-au realizat peste hotarele țării, iar acum au forțe noi pentru a reforma Republicii Moldova.

„Noi suntem un partid de centru stânga, partid care vrem ca persoanele vulnerabile să aibă un altfel de trai. (...) Fraților, încercați în viață să schimbați lucrurile, politica nu aparține nimănui, oamenii care sunt acum în politică nu sunt pe viață, încercați să le da-ți o șansă oamenilor noi”, a îndemnat Igor Cujbă.

Candidatul la funcția de deputat din partea Partidului Legii și Dreptății, Constantin Lupu, susține că a ales să se implice în politică la îndemnul Marianei Durleșteanu. Lupu a declarat că dacă partidul său va intra în Parlament va face alianță cu deputații care își doresc cu adevărat să schimbe RM.

„Clar că cu cei care au furat miliardul nu vom face alianță, vom face alianță cu cei care sunt oameni și vor binele Moldovei. Educație, sănătate, legislație, economie sunt prioritățile noastre.(...) Noi ca partid trebuie să ne gândim la viitorul de mâine”, a menționat Constantin Lupu.

Veaceslav Valico, candidat independent la funcția de deputat a declarat în cadrul dezbaterilor că va face alianță cu orice partid din Parlament, doar pentru ca Republica Moldova să prospere.

„Vom face alianță cu oricine. Eu am o sarcină. Eu o să mă lupt pentru rezultate. Dacă va fi Grosu, voi face cu Grosu, dacă va fi Dodon, voi face cu Dodon. Eu îi știu pe fiecare, o să mă înțeleg cu toți ca să schimbăm situația în țară. (...) Pe 11 iulie aveți posibilitatea de a vă gândi și de a vota cu capul. Eu mă duc în Parlament pentru a-i face pe alți deputați să lucreze, ca următorii deputați să se trezească și să adoarmă în același timp cu oamenii de rând”, a conchis Veaceslav Valico.

Partidul Noua Opțiune Istorică nu s-a prezentat la dezbateri.

Dezbaterile electorale pot fi văzute aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: