image
Sursa foto: privesc.eu

În zi de 9 mai, Chișinăul a îmbrăcat o haină sovietică

În zi de 9 mai, Chișinăul îmbracă o haină sovietică. Orașul e marcat de steaguri cu secera și ciocanul, panglici negru-oranj, iar pe străzi merg tineri și bătrâni în uniforma Armatei Roșii. Unii cetățeni s-au dus la Complexul Memorial "Eternitate". Acolo s-au deplasat și primele persoane în stat - Igor Dodon, Pavel Filip și Andrian Candu. Împreună au depus flori, au zâmbit și au discutat prietenește.

În timp ce șeful statului saluta veteranii, fiica unuia dintre ei a dorit să i se adreseze, însă... el și-a continuat mersul firesc.

Femeia se arată indignată de faptul că puterea nu are grijă de cetățeni, ci de organizarea unor concerte.

Și veteranii de război spun că statul nu îi ajută financiar, iar din acest motiv sunt nevoiți să lucreze.

Panglica negru-oranj a fost purtată nu doar de șeful statului, dar și de către cei, care au venit să comemoreze victimele războiului doi Mondial.

De cealaltă parte, unii locuitori sărbătoresc Ziua Europei, nu cea a Victoriei. Ei explică prin faptul că noi am avut doar de pătimit de pe urma acestui război.

Estimările numărului total de victime ale celui de-al doilea război mondial sunt diferite, deoarece multe decese au rămas neînregistrate. Se vorbește de aproximativ 60 de milioane de oameni, dintre care aproximativ 20 de milioane de militari⁠ și 40 de milioane de civili.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: