image
Sursa foto: jurnal.md

Deputat PAS: „Viitorul RM în mare parte este determinat pe câmpul de luptă în Ucraina”

Situația din Republica Moldova depinde acum foarte mult de rezistența Ucrainei, iar eforturile guvernării sunt concentrate pe ideea de a păstra pacea în regiunea. Este răspunsul deputatului Oazu Nantoi la întrebarea dacă guvernarea pregătește o strategie de soluționare a diferendului transnistrean. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Colonelul de poliție Valeriu Cerba s-a interesat dacă actuala guvernare, de care depinde foarte mult parcursul european al RM, are o strategie de soluționare a problemei transnistrene, ori dacă MAI, alte instituții din RM colaborează cu alte țări pentru a identifica o soluție pentru a scăpa de această capcană.

Oazu Nantoi a menționat că la momentul actual există dialog cu Tiraspolul și există conștientizarea gravității situației actuale.

„Securitatea și viitorul RM în mare parte este determinat pe câmpul de luptă în Ucraina. Numai înfrângerea regimului lui Putin pe câmpul de luptă poate fi o garanție pentru Republica Moldova. Acum guvernarea este concentrată pe menținerea păcii așa cum este ea. Nimeni nu este fericit la Chișinău că trebuie să meargă la Tiraspol și să negcieze curent electric la un preț mai puțin usturător și să caute acolo niște variante ca să rezolve problema”, a menționat deputatul.

În context el a adăugat că războiul energetic se va agrava și nu există niciun fel de iluzii în acest sens, când te uiți la ce se întâmplă în jurul Ucrainei și vezi că regimul lui Putin merge pe calea escaladării.

„Suntem antrenați în procese extrem de periculoase și neunivoce, nimeni nu știe ce va fi. Azi ne bucurăm că rușii au părăsit Insula Șerpilor dar nimic nu este definitiv atât timp cât regimul lui Putin nu este învins. Acum totul depinde de rezistena Ucrainei și eforturile Republicii Moldova sunt concentrate pe ideea de a păstra pacea în regiune”, a reiterat Oazu Nantoi.

Emisiunea „Cabinetul din umbră” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: