image
Sursa foto: jurnal.md

Blocul ACUM invită repetat PSRM la discuții, marți la ora 9:00: „Nu putem discuta cu PD din cauza lui Plahotniuc”

Blocul ACUM Platforma DA și PAS a lansat o nouă invitație la dialog către fracțiunea PSRM. Socialiștii sunt chemați la discuții marți, la ora 9.00. În ceea ce privește PD, liderii blocului ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu, au spus tranșant că nu poate fi vorba de nicio discuție cu acest partid, din cauza liderului acestuia, oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Partenerii de dezvoltare și-au reiterat așteptările în raport cu viitorul Guvern. Blocul ACUM este cel mai potrivit ca să formeze noul Guvern. Cetățenii RM au mare nevoie de sprijinul partenerilor internaționali pentru ca nivelul vieții să crească. Am auzit informații că PD încearcă să-și instaureze oliagrhul într-o funcție publică. Nu putem să permitem acest lucru. Facem tot ce putem ca să oprim acest dezmăț, să oprim consolidarea unui regim anticetățenesc. Facem o invitație pentru mâine la 9.00, sau la orice altă oră, pentru cei din fracțiunea PSRM, pentru a discuta subiectele făcute deja publice și pentru a încerca să obținem angajamentul lor în lupta cu regimul antioliagrhic”, a declarat Maia Sandu.

„Acum un an, Chișinăul își alegea primarul. Și despre aceste lucruri am vorbit cu interlocutorii noștri. La discuțiile cu oficialii UE și SUA am reiterat disponibilitatea de a face funcțional Parlamentul. Plahotniuc este un mafiot cu grijă doar pentru averea lui, luată de la oameni. Din cauza acestui personaj este cu neputință să purtăm discuții cu PD. Pentru Plahotniuc, Moldova este o moșie. Plahotniuc, în complicitate cu Dodon, sunt aproape să tranzacționeze puterea. Nu negociem principiile, valorile”, a adăugat Andrei Năstase.

Liderii blocului ACUM susțin că Plahotniuc pregătește o lovitură de stat și intenționează să folosească oamenii în calitate de „carne de tun”.

„Să nu uităm experiența din aprilie 2009. Îndemn societatea să fie atentă la mesajele venite de la acest partid condus de un criminal. Vorbește despre niște întruniri partinice în PMAN, fiind pregătit să transmită mesaje doar în ultimul moment. El vrea să folosească societatea în calitate de carne de tun. Să nu-l lăsăm să-și salveze pielea folosind niște oameni necăjiți”, a spus Andrei Năstase.

„Cheamă lumea la protest și le spune că blocul ACUM și socialiștii vor face o coaliție. Uitați-vă cât de ipocrit este acest om, în condițiile în care face invitație la negocieri pentru socialiști”, a menționat Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: