Reporter sub acoperire: Urmează să votez la secția de votare 174, dar am simptome de Covid, sunt răcită, aș putea să solicit urna mobilă?

Natalia Batâru, șefa secției de votare nr.174: Dumneavoastră puteți să solicitați dar mai este a doua parte a întrebării ce facem noi toți dacă toți ne molipsim de la dumneavoastră?

Reporter sub acoperire: Da, dar eu am dreptul să votez.

Natalia Batâru, șefa secției de votare nr.174: Corect, corect, sunt de acord cu dumneavoastră. Vedeți că până la urmă noi suntem chipurile numiți niște responsabili, dar nu suntem ce mai, dacă nu o să dorească nimeni din mebri nu știu cum să procedez, dar cred că o să luăm noi o decizie.

Șefa secției de votare numărul 174 din Chișinău, Natalia Batâru, ne-a spus că mai sunt câteva cereri în acest sens, dar o decizie finală va fi luată sâmbătă.

Am solicitat reacția Comisiei Electorale Centrale. „În fiecare birou electoral au fost desemnate câte două persoane responsabile de echipele mobile care vor merge cu urna mobilă după ora 3 în fiecare zi și nu admitem un astfel de tratamnet în raport cu alegătorii. Au fost create toate condițiile și asigurate toate birourile electorale și funcționarii electorali cu echipament de protecție”, a declarat șefa direcției comunicare a CEC, Rodica Sârbu.

Potrivit CEC, până astăzi birourile electorale ale secțiilor de votare au recepționat 23.562 de cereri de votare la locul aflării, pentru ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

Din numărul total de solicitări, 321 sunt din partea alegătorilor cu simptome ale infecției respiratorii COVID19. Toți cei care nu se pot deplasa la secţiile de votare, pot solicita urna mobilă până pe 31 octombrie, ora 18.00. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 15.00.