image
Sursa foto: jurnal.md

Ministrul Justiției va cere verificarea acțiunilor judecătorului și procurorului, în cazul achitării celor doi luptători K1

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi susține că va sesiza colegiile de disciplină ale judecătorilor și procurorilor, pentru a fi verificate acțiunile judecătorului și procurorului responsabili de dosarul celor doi luptători K1, care au fost acuzați de omor, ulterior achitați.

Ieri, 26 iunie, unul dintre luptătorii K1, Mihail Pârgaru, acuzat de omorul lui Sergiu Bejenari, a fost achitat în totalitate, iar celălalt, Aurel Ignat, a fost achitat parțial și condamnat la o amendă simbolică pentru un singur capăt de acuzare – ”huliganism”. Verdictul a fost dictat de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a reacționat astăzi pe pagina sa de Facebook menționând: Acest caz confirmă că domeniul este încă „grav bolnav”.

„Sunt convins că Procuratura va contesta sentința pronunțată de judecător. Probabil vor urma verificări asupra corectitudinii instrumentării cazului. Dar asta este puțin. Avem nevoie urgentă de schimbări în justiție. Asta presupune că politicienii trebuie să fie înțelepți și să-și consolideze eforturile. Să renunțe la interesele politice de grup la subiectul justiției. Clasa politica concentrată pe conflictele politice de grup permite justiției să se abată de la misiunea setată”, a scris ministrul pe Facebook.

„Stimați politicieni, poate e timpul să lăsăm la o parte conflictele și să transmitem un mesaj clar justiției că în Parlament există suficientă voință politică pentru a curăța sistemul judecătoresc de persoane străine acestui domeniu? Sunt gata să promovez orice concept care are consens politic și public larg și asta voi face”, a adăugat Nagacevschi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: